Sunday, June 21, 2020

How to make tea with milk

today I will guide you on how to make tea with milk at home step by  step so let's start 

Ingredients

15 grams ginger slice
750 ml or 3 cups of water
3/4 cup milk
4 tsp sugar

Make milk tea steps

You can adjust the quantity according to your taste, if you want sweet then you can add less sweet 3 teaspoon tea powder in milk. We should use tea powder, which is at least moderately strong. Do not take very light tea powder. Meanwhile, keep the milk and water to boil. Take ginger juice. If you do not have a mortar and pestle in the mortar and pestle, you can also grind it in a blender. Using mortar and pestle can increase the blender and even more, cook ginger. 
  
Mix it in boiling water and after boiling. 3 tablespoons tea powder. Stir over low heat for about 2 minutes. Stirring is important because it enhances the taste of milk. Taste is good, check. Next, release the sugar, and then it needs to be continued. People also add other spices like cardamom peppercorn cloves etc. to dissolve the sugar. Now we have added only ginger.
 Now mix in milk. This is the warm milk that we have previously put to boil and shake it and allow it to boil. We can reduce the heat and allow it to boil again. It is also a technique to enhance the taste of tea. Once it is done, place it on the lid and cover this tea for about 2 minutes. This helps to further the taste and is now ready to be poured into the teapot. is ready for Serve 4 persons. Let us serve it in a glass at home.    
    
milk tea


सामग्री

15 ग्राम अदरक का टुकड़ा

750 मिली या 3 कप पानी

3/4 कप दूध

4 चम्मच चीनी

मिल्क टी स्टेप्स बनाएं

आप अपने स्वाद के अनुसार मात्रा को समायोजित कर सकते हैं, यदि आप मीठा चाहते हैं तो दूध में कम मीठे 3 चम्मच चाय पाउडर मिला सकते हैं। हमें चाय पाउडर का उपयोग करना चाहिए, जो कम से कम मध्यम रूप से मजबूत है। बहुत हल्का चाय पाउडर न लें। इस बीच, दूध और पानी को उबलने के लिए रख दें। अदरक का रस लें। यदि आपके पास मोर्टार और मूसल में मोर्टार और मूसल नहीं है, तो आप इसे ब्लेंडर में भी पीस सकते हैं। मोर्टार और मूसल का उपयोग करना ब्लेंडर को बढ़ा सकता है और इससे भी अधिक, अदरक को पकाना।

 इसे उबलते पानी में और उबालने के बाद मिलाएं। 3 बड़े चम्मच चाय पाउडर। लगभग 2 मिनट के लिए कम गर्मी पर हिलाओ। सरगर्मी महत्वपूर्ण है क्योंकि यह दूध के स्वाद को बढ़ाता है। स्वाद अच्छा है, जांचें। अगला, चीनी जारी करें, और फिर इसे जारी रखने की आवश्यकता है। चीनी को घोलने के लिए लोग अन्य मसाले जैसे इलायची पेपरकॉर्न लौंग आदि भी डालते हैं। अब हमने केवल अदरक मिलाया है।

अब दूध में मिलाएं। यह गर्म दूध है जिसे हमने पहले उबालने के लिए रखा है और इसे हिलाएं और इसे उबलने दें। हम गर्मी को कम कर सकते हैं और इसे फिर से उबालने की अनुमति दे सकते हैं। यह चाय का स्वाद बढ़ाने की भी तकनीक है। एक बार जब यह हो जाए, तो इसे ढक्कन पर रखें और लगभग 2 मिनट के लिए इस चाय को ढक दें। यह स्वाद को आगे बढ़ाने में मदद करता है और अब चायदानी में डालने के लिए तैयार है। 4 व्यक्तियों की सेवा के लिए तैयार है। आइए हम इसे घर पर एक गिलास में परोसें।

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